FND Piran — hippokampos.org

Filatelija v Slovenski Istri na Facebooku  Filatelija v Slovenski Istri ima RSS feedFilatelija v Slovenski Istri ima RSS feed  Zaznamuj in deli z drugimiKomunikacija

Komunikacija je element poštnega prometa. In če je bilo nekoč pismo edino sredstvo komunikacije poleg ustnega izročila, se sedaj časi s pomočjo interneta hitro spreminjajo. Ker sedaj prebirate te vrstice, ugotavljam, da vas je naš portal pritegnil. Poštarji taki pošti pravijo nenaslovljena pošta. V nadaljevanju vam bomo pokazali nekaj načinov komuniciranja z nami:


Na tej strani:Neposredni stik

Na nas se lahko obrnete z elektronsko pošto spletne strani. Seveda pa obstaja še klasična (snail mail) pošta, ki je sicer predmet našega zanimanja. Naš naslov je

FND PIRAN,
p.p. 56,
6322 Portorož—Portorose

nazaj


Posredni stik

Imate sporočilo za nas, vendar želite deliti svoje mnenje še z drugimi. V nadaljevanju vam bomo pokazali kako lahko spremljate novosti. Prav vseh projektov, ki jih načrtujemo vam sicer ne bomo izdali vnaprej, vendar bomo skušali biti ažurni. Postopoma bomo tudi zgradili bazo poštno zgodovinskih dokumentov (znamke, redni in priložnostni žigi, celine, ovitki, MC) in tudi opisali ozadje posameznega dogodka v občini Piran in malo širše v Slovenski Istri. Seveda nam bo prav vsaka dodatna informacija prav prišla.

nazaj


Sidewiki

sidewiki logoPrvi način vam je že na razpolago na levem delu te strani in na vstopni domači strani. Uporaba je preprosta. S klikom na ikono se odpre pogovorno okno, kjer vas že čaka moje sporočilo, v okvir za vnos pa lahko vpišete svoj tekst. In če ravno ne bom lovil rib, bom hitro opozorjen na vaš vnos.

nazaj


Novičarske skupine

Googlove skupineNa tem spletnem portalu ne nudimo blogovskega komentiranja vsebine. Za komentiranje lahko uporabite USENET novičarsko skupino si.alt.filatelija, S klikom na to povezavo se vam bo odprl odjemalec pošte. Edina težava se lahko pojavi, če vaš internetni dobavitelj nima novičarskega strežnika. V tem primeru je Google prava rešitev.


Poleg slovenske filatelistične novičarske skupine boste našli angleške:
rec.collecting.stamps.discuss
rec.collecting.postal-history
rec.collecting.stamps.marketplace
francosko:
fr.rec.philatelie
italijansko:
free.it.hobby.filatelia

Namesto odjemalca pošte uporabljam kar spletni brskalnik in ker dostopam preko Googlovega računa, je enostavno in zastonj. Nastavitve omogočajo pošiljanje v Gmailov nabiralnik, filtriranje itd.

nazaj


Obveščanje

Filatelija v Slovenski Istri ima RSS feedRSS vir (Feed)

Pogovorno okno, ki se pojavi s klikom na ikono RSS Namesto obveščanja po elektronski pošti vam ponujamo RSS Feed (Really Simple Syndication - slo: Zares preprosto založništvo). Uporaba RSSja je razširjena med številnimi časopisnimi hišami v tujini in pri nas. Program, ki omogoča branje RSS, imenujemo bralec virov (ang: feed reader) in pomaga uporabniku poenostaviti dostop do številnih RSS virov tako, da jim daje poenoten vmesnik ter samodejno prenaša najnovejše vsebine od izbranih RSS virov. Takšen agregator smo vstavili tudi na začetno spletno stran v srednjo kolono. Omejili smo ga na objavljanje zadnjih treh novic. Če nas obiskujete poredko, lahko zamudite starejše objave.

Ponujen izbor spletnih bralcev virov.Spletne različice bralcev virov ne potrebujejo pri uporabniku nobenega nameščanja in so direktno uporabne vsem, ki imajo dostop do svetovnega spleta. Nekateri agregatorji omogočajo tudi združevanje različnih RSS virov, tako da je z njimi možno na primer iz posameznih RSS virov o različnih temah iz različnih spletnih strani združiti v en sam RSS vir.


Google ponuja vključitev vira v iGoogle ali Google Reader. Google ponuja vključitev vira v IGoogle ali Google Reader. Odločitev o izboru je vaša.


Branje RSS virov v Google Readerju. Ko vas dodatek na spletnem brskalniku opozori, da so na razpolago novi viri informacij, odprete spletni bralnik virov.


Spisek prispevkov objavljenih na RSS viru. Podobno kot pri elektronski pošti, so tudi v RSS viru jasno vidni prebrani in neprebrani viri. Enako jih lahko tudi označite za prebrane/neprebrane. Pri majhnih virih je to istočasno dober pregled zadnjih objav, kar pomeni, da vam ni potrebno brskati po celotni spletni strani.


Posamezni RSS vir s povezavo na spletno stran.Bistvo vira je, da vam ponuja povezavo na spletno stran, kjer boste zvedeli nekaj več.

To je idealen nadomestek za pogosto obiskovanje najljubših spletnih strani v lovu za novicami ali na primer obveščanje o teh preko elektronske pošte. Pri naročilu na obveščanje preko elektronske pošte se ne morete izogniti spamu.

Tu se lahko naročite na vir (feed) preko različnih bralnikov (agregatorjev). Seveda je še nekaj drugih bralnikov kot: Rojo, Newsburst, FeedLounge...

Bloglines Google Yahoo RSS Feeds 

nazaj


Filatelija v Slovenski Istri na Facebooku Facebook

Hippokampos na Facebooku. Pred pojavom interneta smo se filatelisti lahko družili samo v lokalnem društvu, ali pa jih obiskovali, če le nismo živeli predaleč. No tudi polžja pošta je bila priročna, saj si na povratku dobil znamke. S pojavom Facebooka se je oblikovala nova socialna mreža. Temu sledimo tudi v društvu, torej nas najdete tudi na Facebooku. Skupina je namenjena druženju filatelističnih navdušencev Slovenske Istre in prijateljev. Skupina je zaklenjena. Ogled je omejen le na člane skupine, ki lahko vidijo celotno vsebino. Seveda pa do sedaj še nikogar nismo zavrnili in trenutno nas je v skupini 34. Bistveno več kot je članov društva. Tudi tukaj lahko objavljate svoje pripombe, sprašujete ...

Vas skrbi zasebnost? Potem objavite čim manj osebnih podatkov. Vsekakor tu velja pravilo: manj je več. Pri tem pa ne varčujte z besedami.

nazaj


Twitter Twitter

Čeprav je avtor storitve Jack Dorsey predstavil aplikacijo šele leta 2006, že krepko lovi Facebook. Twitter je včasih poimenovan "internetni SMS", saj je zasnovan predvsem na kratkih tekstovnih sporočilih.

Twitter je nova socialna mreža uporabnikov, ki lahko komunicirajo s prijatelji in s svetom. Uporabnik vpisuje tako imenovane "tweet-e", ki obsegajo 140 znakov in so prikazani na uporabnikovi strani.

Poleg povezav na nove spletne strani bomo objavljali kratka sporočila kot opomnike na dogodke, ki prihajajo.

Želimo vam veselo brskanje na spletnem portalu hippokampos.

nazaj
Loading

 
gostovanje Slotraveler.com | Credits: Dynamic Drive CSS Library | © 2010 hippokampos.org