FND Piran — hippokampos.org

Filatelija v Slovenski Istri na Facebooku  Filatelija v Slovenski Istri ima RSS feedFilatelija v Slovenski Istri ima RSS feedZgodilo se je pred 50 leti v Slovenski Istri, v Portorožu...

V Portorožu vodi Petrosjan

Po izletu v Postojno in Lipico so šahovski mojstri sedli k devetemu kolu. Štiri partije so se končale neodločeno: Pachmann—Matanović, Petrosjan—Neikirh (mojstru Neikirhu je treba čestitati; izleta se ni udeležil, temveč je ves dan študiral Petrosjana ki je že 6 zaporednih kol na vrhu portoroške lestvice! Malo je manjkalo, pa bi Neikirh premagal Armenca, kar bi bil njegov prvi poraz na tem turnirju), Panno—Benkö in Larsen—Bronstein. Szabo je premagal dr. Filipa, Talj Füstera, Fisher pa kot črni Sanguinettija. Partiji Sherwin—Gligorić in Olafsson—Rossetto sta prekinjeni.

Vrstni red na lestvici se je od zadnjega tedna močno spremenil. Vodi še vedno Petrosjan (SZ) s 6 in pol točke. Drugo mesto si delita Talj in Benkö s 6 točkami. Sledita Matanović in Olafsson s 5 in pol točke. Po 5 točk imajo Fisher, Averbach in Larsen. Po 4 in pol točke imajo: Bronstein, Gligorić, Sanguinetti, Panno in Pachmann, Sledijo s po 4 točkami Szabo, dr. Filip in Cardosso, dalje s 3 in pol točke Neikirh, nato Rossetto 2 točki, Sherwin 1 in pol točke in De Greiff ter Füster 1 točka. Ker ima Gligorić v dobro prekinjeno partijo s Sherwinom, je upati, da pride v isti razred kot Fisher, Averbach in Larsen, Olafsson pa se zna z ugodnim izidom prekinjene partije plasirati na drugo mesto.

Poteku partij prisostvuje v »Ljudskem domu« v Portorožu vsak dan bolj številna publika, ki prireja ob končanem kolu pravi lov na avtograme. Če se bo zanimanje za turnir tako stopnjevalo, bo velika turnirska dvorana v kratkem premajhna.

JULE
Objavljeno v Slovenskem Jadranu, 22. avgust 1958, VIII/33, str. 7Loading

gostovanje Slotraveler.com | Credits: Dynamic Drive CSS Library | © 2010 hippokampos.org