FND Piran — hippokampos.org

Filatelija v Slovenski Istri na Facebooku  Filatelija v Slovenski Istri ima RSS feedFilatelija v Slovenski Istri ima RSS feedII. SVETOVNO ŠAHOVSKO PRVENSTVO V PORTOROŽU

V mesecu septembru organizira Centralni odbor Zveze gluhih Jugoslavije drugo mednarodno šahovsko prvenstvo gluhih, Ki bo v Portorožu. Vse tehnične priprave so že zaključene. Tako je že urejen lep plakat, poštarski žig, prospekti Portoroža; pripravljajo pa se še enotne značke za vse tekmovalce.

Zanimanje za šahovsko prvenstvo gluhih je zelo veliko, kar se vidi že iz samih priprav. Do sedaj je udeležbo prijavilo 14 držav, in sicer: Vzhodna in Zahodna Nemčija, Bolgarija, Grčija, Poljska, Madžarska, Španija, Danska, Finska, Holandija, Švedska, Čehoslovaška, Francija. Vseh prijavljenih oseb je do sedaj 22. Pričakujejo pa se prijave iz Italije, Avstrije, Romunije in SZ. Komisije za tehniško in obveščevalno službo so že postavljene, saj bodo ljubitelji šahovskega športa lahko zasledovali potek tekmovanja preko radia in dnevnega tiska.

Okrajni odbor Zvezo gluhih v Kopru bo s pomočjo Glavnega odbora gluhih za Slovenijo in skupno s Centralnim odborom priredil vrsto izletov ter več kulturno-prosvetnih nastopov gluhih iz Ljubljane. Pomerili se bodo tudi v prijateljeskem srečanju v nogometu.

Milan Gojak
Objavljeno v Slovenskem Jadranu, 13. julij 1960, IX/29, str. 2Loading

gostovanje Slotraveler.com | Credits: Dynamic Drive CSS Library | © 2010 hippokampos.org