FND Piran — hippokampos.org

Filatelija v Slovenski Istri na Facebooku  Filatelija v Slovenski Istri ima RSS feedFilatelija v Slovenski Istri ima RSS feed  Zaznamuj in deli z drugimiFilatelistična razstava v Trstu

Uradni list C.K. pošteNova skupinska razstava Združenja za poštno zgodovino Furlanije in Julijske Benečije v Poštno - telegrafskem muzeju Srednje Evrope v Trstu na trgu Vittorio Veneto 1. Muzej je odprt od ponedeljka do sobote od 9. do 13. ure.

Pierpaolo Rupena razstavlja pisma iz obdobja 1850-1864, za pošte iz tržaškega zaledja (Devin, Grljan, Nabrežina, Sveti Križ in Žavlje). V Corrada Carli pisma iz obdobja nemške okupacije v letih 1943-1945 v operativni coni Adriatik. Giovanni Delera, Mario Pirera in Pierantonio Viotto so rastavili zbirko Furlanija. Oscar Piccini rastavlja zbirko Tržiča iz avstro-ogrskega obdobja. Pomembna je tudi prisotnost Slovencev Veselka Guština, Branka Morenčiča in Petra Suhadolca. Opazna je zlasti zbirka poštnih žigov Opčine od 1870 do 1923 Petra Suhadolca.

Ogled zbirke je možen do 6. aprila. Pohitite. In ne pozabite, da se je v Trstu krojila poštna zgodovina Primorske (Küstenland) in Kranjske.
Loading

gostovanje Slotraveler.com | Credits: Dynamic Drive CSS Library | © 2010 hippokampos.org