FND Piran — hippokampos.org

Filatelija v Slovenski Istri na Facebooku  Filatelija v Slovenski Istri ima RSS feedFilatelija v Slovenski Istri ima RSS feed  Zaznamuj in deli z drugimiNov slovenski ilustriran dnevni žig
POSTOJNA - POSTOJNSKA JAMA

Razglednica poslana iz Postojnske jame pred odprtjem poštnega urada v jami.Na skrbnika tega portala je prišlo prijazno vabilo, ki ga z veseljem posredujem širšemu (tudi filatelističnemu) občinstvu. Življenje je sestavljeno iz veliko če-jev in če bi se skrbnik tega portala rodil tri leta prej, bi v njegovem rojstnem listu pisalo - kraj rojstva: POSTOJNA – JAMA. O tej uganki kdaj drugič. Raje si oglejmo vabilo.

...

Z veseljem vas obveščam, da bomo nov ilustriran poštni žig POSTOJNA – POSTOJNSKA JAMA prvič pritisnili v petek 24. junija ob 10.00 uri v koncertni dvorani Postojnske jame. Od takrat dalje bodo ta žig nosile le tiste pošiljke, ki bodo oddane v Postojnski jami. Na razpolago bodo tudi osebne znamke Postojnske jame in ponatis razglednice prvega poštnega urada v podzemlju na svetu, ki je pričel uradovati 15. avgusta 1899 v Postojnski jami.

Nov ilustriran poštni žig POSTOJNA – POSTOJNSKA JAMA je še en korak v smeri boljše mednarodne prepoznavnosti Slovenije, ki se ponaša z najstarejšim podzemnim uradom na svetu, za katerega si želimo, da bi v prihodnosti v Postojnski jami znova zaživel. Po nam znanih podatkih je nazadnje deloval 15. avgusta 1945 na dan ponovnega odprtja jame za obiskovalce po končani drugi svetovni vojni.

V jamo bomo odšli ob 10.00 uri z vlakcem in se udeležili svečane prireditve odprtja razstavno prodajnega objekta in prve čistilne naprave v podzemlju v Koncertni dvorani. Za zbiralce žigov, ki so člani društev filatelistične zveze Slovenije pa bomo tisti dan pripravili 50 % popust za ogled jame, če se bodo pri nakupu karte izkazali z veljavno izkaznico FZS.

Lep pozdrav vsem in se veselimo petkovega druženja z vami.

...

Pozdravom se pridružujem z ugotovitvijo, da je škoda zamuditi tako priložnost.
Loading

gostovanje Slotraveler.com | Credits: Dynamic Drive CSS Library | © 2010 hippokampos.org