FND Piran — hippokampos.org

Filatelija v Slovenski Istri na Facebooku  Filatelija v Slovenski Istri ima RSS feedFilatelija v Slovenski Istri ima RSS feed


Bliža se 100 let trolejbusa v Piranu

Leta 1895 so končno zakoličili traso Porečanke. Takoj je postalo jasno, da bo železnica obšla Piran, ki je imel v tem času 12.700 prebivalcev, torej več kot Koper (10.350) oziroma Poreč (10.050). Piranskim mestnim očetom seveda to ni šlo v račun, saj so se ustrašili grozeče izoliranosti mesta in s tem stagnacije trgovine in mestnega razvoja. Zahtevali so, naj se železnica čim bolj približa Piranu, če je že ni mogoče speljati prav do njega. Po reviziji železniške trase, ki bi prvotno morala potekati globlje v zaledju, so železnico speljali do Portoroža in Lucije ter se s tem približali Piranu na vsega 5 km.

Aprila 1902 je zapeljal prvi vlak med Trstom in Bujami, istega leta pa še od Buj do Poreča, soglasje za postavitev tramvajskih tirov pa še ni prišlo s cesarskega Dunaja, saj je avstro-ogrski birokratski mlin mlel nadvse počasi.

Do občinskih mož v Piranu je prišla novica, da so v Gmündu 16. julija 1907 odprli za javni promet 3 km dolgo trolejbusno progo. Seveda so bili dovolj modri, da so se takoj odločili, da zgradijo nekaj podobnega. Dovoljenja za gradnjo trolejbusne proge niso potrebovali in tako je bila 24. oktobra 1909 nova trolejbusna proga izročena javnemu prometu. Pirančani so se prvi v Sloveniji vozili z njim.

Kako pa danes? Ima sedanja oblastna struktura dovolj modrosti, da bo Piran potegnila iz stagnacije? Tudi vzor izpred 100 leti je lahko dober!

Ilustracija na prednji strani je propagandno sporočilo s katerim so reklamirali uvedbo trolejbusov.

Št društvene izdaje 41/07. Spredaj.

Soglasje za dotisk je Pošta Slovenije izdala 4. maja 2007 pod številko D-283.


Prvi vnos: 1. 2. 2008, zadnji popravek 27. 2. 2010

Loading

gostovanje Slotraveler.com | Credits: Dynamic Drive CSS Library | © 2010 hippokampos.org