FND Piran — hippokampos.org

Filatelija v Slovenski Istri na Facebooku  Filatelija v Slovenski Istri ima RSS feedFilatelija v Slovenski Istri ima RSS feed


Diego de Castro

Priložnostni žig Diego de CastroDiego de Castro se je rodil v Piranu 19. avgusta 1907. Diego de Castro je potomec najstarejše piranske in koprske družine, saj se priimek de Castro pojavlja v zapisu iz leta 933. Svojo univerzitetno kariero pa je začel leta 1931, dve leti po tem, ko je diplomiral na pravni fakulteti. Bil je eden največjih italijanskih strokovnjakov na področju statistike, kar potrjujejo njegova številna strokovna dela.

Bil je tudi diplomatski predstavnik Italije pri Zavezniški vojaški upravi in politični svetovalec Poveljnika cone A v letih 1952-1954. Globok poznavalec zgodovinskih dogodkov Julijske Krajine in vzhodne italijanske meje, je objavil leta 1981 veličastno delo v dveh knjigah "La questione di Trieste" (Tržaško vprašanje).

osebna znamka Diego de CastroDiego de Castro je umrl v 95. letu starosti 13. junija 2003 v svoji hiši v Rolettu pri Turinu in je bil na lastno poslednjo željo pokopan novembra istega leta v Piranu, njegovem rojstnem kraju.

Na ovitku je grb koprske in piranske veje plemiške družine de Castro iz 17. stoletja.

Dodaten sporočilen učinek pa je imela osebna znamka z motivom Diega de Castra, ki jo je naročila pri Pošti Slovenije.

Št spominskega ovitka 48/07. Spredaj in zadaj.


Loading

gostovanje Slotraveler.com | Credits: Dynamic Drive CSS Library | © 2010 hippokampos.org