FND Piran — hippokampos.org

Filatelija v Slovenski Istri na Facebooku  Filatelija v Slovenski Istri ima RSS feedFilatelija v Slovenski Istri ima RSS feed


Nagrada Alojza Kocjančiča

Nagrado Alojza Kocjančiča za posebne dosežke pri oblikovanju, raziskovanju in ohranjanju kulturne identitete Istre za leto 2007 je prejela Fulvia Zudič. Rojena 1961. leta v Kopru se je v ožjem in širšem istrskem okolju kakor tudi v Sloveniji uveljavila s prepoznavno likovno poetiko. Akademska slikarka - diplomirala je na beneški umetnostni akademiji - se je uveljavila s prepoznavnim izrazom neposrednih in preprostih črt v korelaciji s toplimi zemeljskimi barvami, s katerimi interpretira svoj bivanjski prostor tako, da vedno ohranja prepoznavnost upodobljenega konkretnega motiva.

Slikarski opus Fulvie Zudič je opredeljen s skupno tematiko krajine in vedute, zlasti prepoznavnimi značilnostmi arhitekture, naravnega ambienta in svojske materialne in duhovne tradicije rodnega in bivanjskega ambienta Istre. Umetnica ustvarja v različnih zvrsteh: v slikarstvu, risbi, ilustraciji, likovni opremi publikacij, keramiki, modnem oblikovanju, scenografiji in kostumografiji. Njen likovni izraz, ne glede na izbrano tehniko, je določljiv: v skrajno subjektivnih stilizacijah upodobljenega gledalec prepoznava premišljeno izbrane vedute mest Istre ali celo konkretne stavbe, palače ali izvirno arhitipiko ruralnega zaledja. V delih lahko sledimo intimnim interpretacijam Sečoveljskih solin ali izvirnim Piranskim damam.

Filatelisti smo se prvič srečali z njo v Tartinijevem letu 1992, ko je oblikovala dva žiga - slovenskega in italijanskega - s katerima smo počastili gostovanje Tartinijeve violine v Benetkah.

Št spominskega ovitka 46/07. Spredaj in zadaj.


Loading

gostovanje Slotraveler.com | Credits: Dynamic Drive CSS Library | © 2010 hippokampos.org