FND Piran — hippokampos.org

Filatelija v Slovenski Istri na Facebooku  Filatelija v Slovenski Istri ima RSS feedFilatelija v Slovenski Istri ima RSS feedOLJKA V OSEBNI ZNAMKI

osebna znamka Oliviers&CoV našem društvu smo že pripravili nekaj osebnih znamk: Diego de Castro, OŠ Lucija, Herman Pečarič, Viktor Birsa, 10. pohod veteranov na Triglav, Blaženi Francesco Bonifacio in 50 let območnega združenja Rdeči križ, Piran. Sedaj smo prvič pomagali pripraviti osebno znamko podjetju, ki je na ta način oglaševalo začetek svoje dejavnosti.

Seveda nismo ne prvi ne zadnji, ki smo pomislili na propagandni učinek reklame na znamki. Reklamo lahko najdete kot tiskano ilustracijo na pismu spredaj ali zadaj ali kot ilustracijo v odtisu strojnega poštnega žiga. Ti so med filatelisti poznani pod imenom rdeči žigi, ker so jih odtisnili v rdeči barvi. In sedaj s pojavom osebne znamke tudi na tako svetem kraju kot je znamka. Pravzaprav vas moram razočarati. Že med obema svetovnima vojnama je italijanska pošta izdala redne znamke, ki so imele reklamni privesek z logotipi znanih italijanskih podjetij.

Osebne znamke je izdalo podjetje Burdigala iz Lucije, ki ima franšizo in vodi Boutique Oliviers&Co na Slovenski cesti 46 v Ljubljani. Več informacij o podjetju, predvsem pa izdelkih, ki jih ponujajo najdete na spletnih straneh oliviersandco.net/.

Več o osebnih znamkah pa lahko najdete v zapisu "Osebne znamke", objavljenim pred prihodom tovrstnih znamk na slovensko tržišče na portalu slovensko-morje.net: Osebne znamke I in Osebne znamke II, pa tudi o zlorabah smo že pisali.
Loading

gostovanje Slotraveler.com | Credits: Dynamic Drive CSS Library | © 2010 hippokampos.org